Tips på resemål

Världen är stor och jag har besökt några länder och platser men långt ifrån alla.. Det finns så otroligt många fina ställen och platser att besöka runt om i världen. Vart ska man då välja att åka? Det beror helt och hållet på vad du är ute efter. Är det träningsplatser, solsemester, shopping? Tänkte i detta inlägg tipsa om platser i alperna i Europa som är värda att besöka.

Seefeld – En fantastisk mysig alport. Jag har varit här endast på vintern och det är svårslaget. Här finns upp till 12 mil långa längdspår, utförsåkning för den som gillar det. Det finns stort utbud av hotell och restauranger och du kan skida in på uteserveringarna och uppleva riktig vårvinter i januari. Dessutom går loppet Kaiser Maximilian Lauf där du kan utmana dig själv och åka ett av loppen i ski classic. Intrycket jag fått från Seefeld är att det är väldigt fint även på sommaren. Ett plus är att det inte är så långt från flygplatsen i München. Teamet väljer att ha Seefeld som bas även i år för här har vi närheten till allt.

Seisar alm – Också en mysig plats i alperna. Här har jag endast varit på sommaren och det är fantastiskt för löpning/vandring. Rullskidåkningen/cykel är lite sämre, finns bara en serpentinväg upp. Men för den som vill äta god mat och vandra/springa är det ett av de finaste ställena. Jag kan tänka mig att det är väldigt fint för längdåkning på vintern.

Val Senales – Är en plats för dig som vill träna, äta och sova.. Det är en liten ort med bara ett hotell. Det som Val Senales har är glaciären på 3000 möh. Vill man uppleva glaciärskidåkning är val Senales rätt ställe men att man kanske inte är där alltför många dagar som motionär då jag kan tänka mig att det blir lite enformigt. Jag skulle i så fall rekommendera några dagar där och sedan några dagar på någon annan ort.

Livigno – Här finns det bra vägar för rullskidåkning/cykel och fina vandringsleder. Livigno är större än Seisar alm och Val Senales och det finns lite mer att göra utöver träningen. Det finns stort utbud av butiker och restauranger och även nattklubbar för den som vill ha det. Det finns även down hill cykling och barnaktiviter.

Toblach – Här finns en jättefin rullskidbana och fina vandringsleder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *