SPONSOR

Betydelsen av sponsorskap

För att kunna satsa fullt på långlopp är utövarna helt beroende av hjälp med resor, boende, professionella träningsmöjligheter, professionell hjälp med utrustning och valla, service under tävlingar, transport, osv. Saker som kostar mer än de flesta kan hantera ur egen ficka, och som det inte finns underlag för ute i klubbarna. Därför är rollen som sponsor oerhört viktig.

Att som utövare och team få ekonomisk stöd eller inte kan betyda vinna eller försvinna.

Vi upptäckte tidigt att det inom långlopp satsades friskt med sponsorpengar och professionell service på manliga utövare, medan de kvinnliga kollegorna hade mycket mindre resurser och ofta fick klara sig själva med hjälp av familj och vänner. Vi hörde ofta att många tjejer ville satsa, men att det inte fanns möjlighet på grund av de stora kostnaderna som är förbundet med långlopp. Det ville vi ändra på!

TEAM SkiProAm är det första professionella teamet inom långlopp och längdskidor som enbart satsar på tjejer.
Säsongen 2013-14 säkrade TEAM SkiProAm 6 pallplaceringar i 7 lopp, bland andra Vasaloppet och Marcialonga.
Säsongen 2014-15 blev även den framgångsrik.  Årets första pallplatser kom i König Ludwig Lauf, där Britta vann, Lina blev 3:a och Solfrid 5:a och Nina 10:a. Veckan efter sopade Lina och Solfrid mattan med var sina segrar på hemmaplan. (Lina, Kristinaloppet och Engelbrektsloppet, Solfrid, Holemnkollmarsjen – Holmenkollen ski marathon.) Britta segrade i Ica-loppet och Bessemerloppet och Nina vann Ranrennet.
Sammanlagt i Ski Classics hade TEAM SkiProAm 3 åkare bland de 10 bästa: 3:e plats Britta Johansson Norgren, 6:e plats Lina Korsgren och 7:e plats Solfrid Braathen. Nina Lintzén landade på 12:e plats totalt.
Långloppssäsongen 2015-2016 kommer bli spännande. Lite ändringar i laguppställningen blir det, Emilia Lindstedt, ny på teamet,  har som mål att vinna ungdomströjan (den rosa), och Solfrid Braathen satsar på fler pallplatser. Madelen Carlzon, som också är ny på teamet, har siktet inställt på en bra placering i Vasaloppet. Samtidigt är fler yngre, lovande talanger på väg in.
Tack till sponsorer och samarbetspartners.

Vi vill passa på att tacka våra sponsorer som ser till att teamet har rätt utrustning, håller oss friska och som ger oss möjlighet att transportera både personer och tung packning.

Är du intresserad av att vara med och stötta vårt arbete med teamet? Kontakta oss gärna, så berättar vi mer. info@skiproam.com.

En tanke kring ”SPONSOR

  1. Pingback: Det fria valet blev ett rätt beslut! - SkiProAm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *