på banan igen…

Det var skönt att ta en lugnare vecka och koppla bort träningen lite både för kroppen och psyket. Peppar peppar har jag inte haft mycket sjukdomsdagar senaste åren. Det gör att det blir viktigt att lägga in återhämtnings dagar för att inte köra överkanten och bli övertränad, sjuk eller skadad. Kollade igenom och insåg att jag tränat väldigt bra sedan maj, vilket gjorde att jag försökte njuta lite av dagarna. Det återstår trots allt tre tuffa träningsperioder innan säsongen drar igång..Jag tycker hösten är den tyngsta träningsperioden och den jag gillar minst.  Det är mörkt, kallt och hård asfalt, vilket gör att allt sliter lite extra.  Hur som helst så startade jag upp veckan genom tornetintervaller, pappa hjälpte till att skjutsa och mäta laktat. Det kändes helt ok och laktatet var superbra.. Höll bra tröskel och låg runt 4-5 mmol. Det är så stor skillnad att ligga där kontra 8-9 mmol.  Jag tror att det är väldigt vanligt att folk kör för hårt på tröskelpassen och ligger på höga laktatvärden. Visst behövs pass där man ligger högt i laktat också. Jag kör gärna sådana pass iform av tävling eller ett konkret intervallpass där jag har planerat in iförväg för att det är A3+ pass. Jag tror att det är viktigt att ha kontroll på det man gör, framförallt när man tränar så pass mycket som vi gör. En motionär som inte hinner med att träna så lika många timmar skulle jag rekomendera att köra hårt de intervallpassen hon/han gör.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *