7 anledningar att älska hösten

Dagarna blir allt kortare och temperaturen har börjat sjunka. Visst kan det kännas tråkigt att sommaren är påväg bort, nog kommer jag att sakna värmen och ljuset. Men hösten är också härlig, den är så mycket mer än bara mörker och regn. Varje årstid har sin charm, och det är kontrasterna mellan dem som jag gillar, som faktiskt också är ganska unikt för våra land. Så ta vara på hösten och låt inte saknaden av sommaren ta över. 

Så för er som tycker att det nu är en enda lång väntan till nästa vår, här kommer 7 anledningar att älska hösten:

Luften – Det finns inget friskare än att komma ut en tidig höstmorgon och få andas in den där härligt krispiga luften. Efter en frostnatt händer det något med luften och ljuset, men blir uppiggad av att dra några djupa andetag och fylla lungorna med den friska luften.

Färgerna – Sommaren med sin grönska i all ära, men färgskiftningarna som hösten för med sig är helt otroliga, vem blir inte glad av lönnen eller aspens alla färgsprakande löv. Vill man verkligen uppleva höstens glöd är det helt otroligt vackert i fjällen denna årstid.

Mörkret – Jo, faktiskt. Det är allt lite mysigt när kvällarna blir mörka och lite ruggiga. Man får tända stearinljus och krypa upp i soffan under en filt utan dåligt samvete.

Grytor och långkok – Äntligen får man ta fram sina grytor och göra riktiga långkok på alla goda rotfrukter och kanske lite viltkött. Att få komma in efter en dag med träning och få äta en gryta som stått och puttrat hela dagen, det är grejer det.

Svamp – Jag älskar svamp både att äta och plocka, och just nu finns det hur mycket som helst i skogen.

Buffen – Mitt favoritplagg, vad gjorde man innan detta plagg fanns. Nu när det börjar bli lite kyligare är det okej att plocka fram den igen.

Förväntan – Hösten är ett tecken på att skidsäsongen är på antågande. Efter en lång sommar då skidtävlingar känns avlägset långt bort, börjar det nu kännas närmare. En slags förväntan börjar krypa sig på. En känsla av längtan och lite spänning känns av och jag börjar se fram emot det som väntar fram emot vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *