Ett kärt återseende av Grövelsjöfjällen

I Måndags åkte jag till Grövelsjön. Jag vann en vistelse där med tre dygns helpension när jag körde Raiden i vintras. Jag hade hoppats på några fina dagar med härligt höstväder och långa turer på fjället. Nu blev det inte så, vädergudarna var inte riktigt på min sida.

Som sagt var hade jag förhoppningar om långa dagsturer på fjället, mer inriktade mot vandring än träning. Men det var inget man var så sugen på när molnen och dimman låg tät över fjällen. Några få plusgrader, blåst och regn, gjorde istället att det blev mer träning än vandring. Men det var ju bra det också. Första passet blev rullskidor från Idre till Grövelsjön. Det var nog några som undrade vart ifrån jag hade åkt, när jag kom in rullande på parkeringen med shorts på. De flesta var mer påpälsade med regnställ, vantar och mössa. Men när jag började åka i Idre några timmar tidigare var det betydligt varmare. Tur för mig var bastun igång och det blev ett tag där för att tina upp lite.

Efter en helt otroligt god middag blev det inte så mycket mer gjort innan det var dags att sova.

Tisdagen började med ett intervallpass med stavgång i slalombacken, det blev ett bra och jobbigt pass  med både långa och korta drag. På eftermiddagen körde jag ett längre löppass. För att inte blåsa bort eller springa vilse på kalfjället blev det en runda längs med trädgränsen fram och tillbaka till Storsätern. Återigen väldigt glad över bastun och den goda middagen som väntade när passet var klart.

Onsdagen bjöd på lite mindre dimma och blåst men desto mer regn. Men nu trotsades vädret och det blev ett långt löppass runt Valdalsbygget och en liten vända mot Lövåsgården. På eftermiddagen stakade jag mot Idre och tillbaka, visst, det regnade, men det var ändå ganska skönt. På något vis uppskattade jag att vara där mitt ute i ingenstans, helt ensam, stavspetsarnas slag mot asfalten, vetskapen om att morgondagen skulle bjuda på en vilodag.

Innan jag åkte hemåt på Torsdagen blev det en liten kort vandring med lunch på fjället då det var klart och fint väder. Lite typiskt att det kom när det var dags att åka hem…

Men trots regn och rusk blev det några bra dagar. Mycket träning och bra träning. Jag trivs verkligen här i Grövelsjön. Det är något med lugnet och omgivningarna här, som gör det så enkelt att bara vara, att vara här och nu och bara njuta av det. Så jag kommer snart till baka igen!!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *