mattips

Nu när hösten är på ingång så fyller jag upp frysen med fjällfisk, älgkött och massa bär. Jag har turen att ha en pappa som jagar lite älg på hösten och fjällfisken köper jag av en som har tillgång till bra fiskevatten. Bären plockar jag lite själv men det tar lite tid och den mängd bär som konsumeras per år hinner jag inte plocka så därför köper jag det också.. Jag älskar bra råvaror och det är så stor skillnad på närproducerat kontra det man köper på ICA. Dessutom vet jag att djuren inte ätit antibiotika eller annat skit.  För mig har det alltid varit viktigt att äta mat som är lagat från grunden och inte något halvfabrikat. Men att laga bra mat tar tid och när man kommer in från ett pass så vill jag helst inte stå i köket flera timmar innan jag får mat. Scandic city i Östersund är guldvärd och hjälper mig att få näringsriktig mat till lunch. Här nedan kommer ett litet middagstips. Det var min lillasyster som bjöd mig på det i somras och efter det har vi hunnit äta det några gånger. Det går hur fort som helst att laga ihop, dessutom nyttigt och supergott.

Skala och koka tärnad sötpotatis samt linser. Stek aubergine med några mynta blad och tärna valfri melon. Blanda ihop allt och pressa över citron, olivolja, några myntablad och fetaost. Denna salad passer jättebra till biffar, hamburgare (istället för pomfritt), lax osv. Måste slå ett slag för sötpotatis rostade i ugn med lax, ligonsylt och en stor sallad, också väldigt enkelt och supergott.

Vill du ha en god efterätt så har somarens höjdpunkt varit hemmagjord glass (inte jättenyttig men så sjukt god och väldigt enkel!!!) recept:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 msk socker
valfri smaksättning (t.ex blåbär, vanilj, citron eller jordnötsmör. Jag gillar älskar vanilj  1-2 tsk vaniljpulver.
Gör såhär:
Vispa grädden (normalt hårt). Rör i kondenserad mjölk. Tillsätt smaksättning och socker och rör runt. Häll upp i en form och in in frysen i minst två timmar. Servera gärna med bär!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *