träning och återhämtning

Efter det tuffa lägret i Orsa var jag hemma ett par dagar för att sedan åka vidare till Vålådalen på ett nytt läger. Det blev två tuffa läger på varandra. Jag var sliten och tog det lugnare ett par dagar, gjorde militär utbildning i helgen och hade förhoppningar på att kroppen skulle vara helt återhämtad. Så i måndags drog jag igång med träningen i igen men jag är inte riktigt där jag vill vara.. Jag har tränat otroligt bra hela sommaren och utvecklats väldigt mycket hittills av träningen jag lagt ner. Men det är  lätt att tippa över kanten när man är i bra flow, genom att köra på lite mer. Så jag drar i handbromsen ett par dagar så är jag förhoppningsvis redo att träna på för fullt om ett par dagar.. Det är länge kvar till säsong och mycket träning kvar att göra. I år har jag försökt ha mer kontroll över träningen och återhämtningen. Det är individuellt hur mycket man klarar av att träna samt hinna återhämta sig av träningen. Jag gör ett test regelbundet för att se att jag utvecklas av träningen. Det är inget maxtest utan ett väldigt simpelt och faktiskt inte något jobbigt test. Jag kommer berätta mer om detta test i ett senare inlägg när jag gjort en utvärdering över hur det funkat/om det funkar. Hittills har det funkat bra!

I helgen vinkade jag av min min lillasyster som åker till Boulder i Colorado för att åka skidor och plugga ett år. Vi har verkligen dragit stor nytta av varandra både i och utanför skidspåret. Jag och hon har tränat väldigt många timmar tillsammans. Vi har dessutom bott ihop de senaste åren så det blev ganska så tomt nu när hon åkte…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *