Sommarvisit i Vasaloppsspåret

I 15 år har jag tävlat i Vasaloppsspåret. Det har varit kortvasan, skatevasan, tjejvasan och Vasaloppet vintertid och vasastafetten sommartid. Idag var det dags för ännu en sommarvistelse i fäders spår, ultravasan 45.

Vädret var inte riktigt på våran sida idag, med en blandning av dagsregn och störtskurar blev det en ganska blöt resa. Det kraftiga regnandet hade också skapat djupa och breda vattenpölar som var mer eller mindre omöjliga att runda.

Men förutom det var det en riktigt bra dag! Jag visste inte riktigt vart jag skulle lägga ribban innan start, men hoppades på en tid runt 3h 30 min och en placering bland de 6 främsta i allra bästa fall.

Efter att verkligen fått slita mig i mål de 4 sista kilometrarna med ett jäkla håll eller kramp eller liknande, som gjorde att varje steg kändes hemskt. Gick jag i mål som 5:a på 3.14. 40 någonting. Väldigt nöjd och väldigt trött! Och jag kan konstatera att jag är väldigt glad att jag får ha skidorna på mig då det är dags för 90km i mars! Just nu är jag i alla fall inte sugen på 90 km ultran, men vem vet, det kanske ändrar sig!!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *