Premiärtävling och lite lägerdagar

Tack till vädergudarna som har gjort det möjligt att få en riktigt bra inledning på den här skidsäsongen. Såhär mycket skidor som jag har åkt denna höst tror jag aldrig att jag har gjort förut. Igår körde jag till och med säsongens premiärtävling i Orsa, 10 km stakrace!

Tävlingen gick bra, jag vann och kroppen kändes piggare än vad jag hade förväntat mig. Det är alltid lite spänt och nervöst inför de första tävlingarna på säsongen. Man har förväntningar och förhoppningar om att den träning som har gjorts sedan Maj ska ha gett resultat och att utvecklingen ska ha gått framåt. Det är svårt att avgöra det under sommar och höstträningen, visst kan man ha en känsla åt vilket håll det går och såklart testa av formen med tester eller löp- och rullskidstävlingar men det är ändå först när skidtävlingarna drar igång som det verkligen visar sig.

Efter tävlingen igår åkte jag, Claes och Jocke vidare till Idre för att få några lägerdagar här innan vi far vidare till tävlingarna i Bruksvallarna fram emot helgen. I bruksvallarna väntar 5km fristil på Fredag och 10km klassiskt på Lördagen, jag står över sprinten på Söndagen för att kunna åka hem till Umeå på Lördag efter tävlingen. Redan på Fredagen veckan efter åker vi till Schweiz för att dra igång Ski Classics säsongen med en prolog på 10 km i Pontresina. Därför blir det skönt att få några dagar hemma i Umeå nu när jag varit på resande fot i nästan fyra veckor.

  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *