Jirzerska: Fem(nomenal), Syv(sover), Ti(dstap)

Dagens løp i Tsjekkia endte med en storførnøyd Britta på 5. plass, en halvtrøtt Lina på 7. plass og en tidstapende start gjennom Solfrid på 10. plass. Vi er fornøyde, selv om pallplassen glapp.

Britta er ikke langt unna Seraina Boner på tredje, og mener hun har gjort et av sine aller beste langløp. Vår beste løper prøver å henge på Smutna, Ishida og Boner i bakkene, men innser etterhvert at det blir for tøft – deretter blir det å gå alene, før Laila Kveli og Annika Løfstrøm henter henne inn og glir ifra på stakeski. Helt på toppen av stigningene ved 31km klarer Britta derimot å hente inn duoen foran seg, og hun klamrer seg fast slik en innbitt Britta kan. Etterhvert får jentene selskap av en dravillig Jerry Ahrlin, Løfstrøm slipper, og kampen om fjerdeplassen står til slutt mellom Kveli ogBritta. Førstnevnte trekker det lengste strået på blanke ski, mens Britta med klister under skiene bekrefter at hun virkelig er på gang og blir farlig utover sesongen.

Lina gjør nok et solid løp. Etter en heftig reise ned til Berlin i går, hvor flyet var forsinket og kompanjongen som skulle kjøre leiebilen ikke kom med flyet, måtte hun vente på sjåfør og fikk lite søvn. Lina sov så lenge som mulig i morges for å være best mulig oppladet til rennet. Med tanke på gårsdagen og de få timene med søvn er det imponerende at hun presterer så bra. Hun slipper teten etter fem-seks kilometer og blir gående store deler av løpet alene. En sliten Lina gir alt og staker for å holde jagende løpere bak seg den siste delen av løpet og ender til slutt som nummer syv.

Solfrid hever seg fra LaSgambeda med dagens tiendeplass. Hun velger en annen smøringsvariant enn de to andre jentene, noe som sannsynligvis gjør at hun mister festet og slipper teten etter bare noen km, men får til gjengjeld bedre glid. Tidstapet i starten er rett og slett for stort. Likevel er det positivt med en sterk avslutning, og det er alltid inspirerende å henge på klynger med gutter noen hundre meter og å hente jenter på slutten.

Oppsummert har vi alle tre hatt gode opplevelser. Støtteapparatet har bidratt med skitesting, smøring, drikkelanging, kjøring og godt humør. Mathias, Gurran og Jonas + deres tsjekkiske venninne på drikkepost fortjener all mulig honør. Dere klarte dere utmerket, selv når teamsjefen strandet i Stockholm og fru System og Orden (Runi) er hjemme.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *