Tillbaka efter förkylning

Jag som skrev i ett tidigare inlägg hur länge jag hållt mig frisk, åkte på en förkylning i fredags förra veckan. Som tur var den av den lite lindringare sorten och har bara varit snuvig och sluppit halsont och hosta iallafalla-skönt det! Men har man varit frisk i 1 1/2 år kanske det var dags,även om man alltid kan önska ett annat tillfälle. Men hellre nu än under tävlingssäsongen! Jag har fått istället fått några dagar med lugna aktiviteter och då fått vila kroppen vilket kanske var bra. Dagens första uppstartspass blev 1h löpning och det kändes faktiskt bra. När man kommer igång igen efter sjukdom brukar pulsen rusa alltför högt trots att man rör sig i slowmotion, men så kändes det faktiskt inte idag. Jag kunde springa i ett bra tempo och ha normal träningspuls.

Vecka 43 blir första snölägret med teamet och såklart i Idre! Jag var även där förra året på snöläger i november på den utlagda snön och det var riktigt bra! Det blir såklart alltid lite mjukt och under det hårda isfläckar när det läggs ut sparad konstsnö, men så ser ju oftast de första tävlingarna ut så jag tycker bara det är bra att träna på det. Som skidåkare från Östergötland är man ganska van att snö och spår inte alltid är tip top. Då var man nöjd att man hade 500 meter som någon snäll veteran skottat ihop för hand. Men såklart har även jag  blivit mer kräsen sen jag flyttade till Östersund med både tidigt snö, bra preparering och framför allt långa spår. Men ibland när man gnäller över risiga förhållanden brukar jag tänka tillbaka på vintrarna hemma i Linköping och tänka att jag har absolut sett värre! 🙂 och jag tycker att jag brukar behärska jobbiga förhållanden bra och det kanske hänger ihop med att jag är uppväxt med inte helt perfekta spår. Inget ont som inte har något gott med sig ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *