Stakpass och nylagd asfalt på rullskidbanan

Dagens förmiddagspass var ett stakpass med 6×10 min lite lugnare intervaller. Kändes bra och tycker jag hade ganska bra kontroll över både teknik och fart. Tyvärr var det ytterligare ett pass med regn som de flesta under den här våren varit, så nu längtar jag verkligen efter lite sol och blå himmel. Men en positiv sak är att jag bor i en stad där det verkligen satsas på idrott och det nu är lagt ny asfalt på rullskidbanan.

Nu när det gått några veckor på det nya träningsåret känns det inte lika segt med ökad träning som det gör i början. Första veckorna undrar jag varje år hur jag har kunnat träna så mycket tidigare, men så efter ett par veckor har kropp och knopp vant sig.

Är nu också inne på sista veckan av min praktiktid hos sjukgymnasten Maggie Moström. Vilket känns lite tråkigt när jag känner att jag haft förmånen att få med mig en massa nyttig kunskap, men det ska också bli skönt att ha lite mer tid till vila. Har fått vara med på en massa screeningar av skidåkare i olika nivåer och åldrar. Superintressant att se hur det varierar med stabilitet och rörlighet genom åren. Innan junioråldern är många väldigt rörliga med har inte riktigt hunnit bli tillräckligt stabila för att kunna hålla en bra teknik. Med åren blir de flesta stabilare, men många skidåkare blir stela i både bröstrygg och fotleder. Intressant är hur det påverkar hur vi tekniskt åker skidor och hur träningen kan läggas upp för att optimera möjligheten att åka tekniskt bra och undvika skador.

Nu blir det några veckor till på hemmaplan innan nästa läger som är veckan efter midsommar.

IMG_3541

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *