Ski Classics eller Ski Skate?

Marcialonga 2014 er historie. Löpet er en del av Ski Classics, og som navnet sier, går det i klassisk stil. Eller…?

For i löpet ble det sköytet, og det til tusen. Oskar Svärd publiserte nylig på sin Facebook-side: ” (…) Hoppas det i fortsättningen blir klassisk skidåkning…” Filmen fra den siste bakken opp mot Cavalese lyver ikke: Flere av de beste herrene padler rundt svingene. Også tidligere i löpet viser TV-sendinger sköytende herrer. Hva så med damene, vi er jo svakere enn gutta? De to beste damene  Tikhonova og Löfström går i likhet med mange menn på blanke ski. Men disse jentene löper fiskebein og staker der flere herrer sköyter. Da burde det også väre mulig for mennene å stake – dere er da ikke svakere enn damene?

Også Jimmie Johnsson, Team Coop-kollega av Svärd, kommer med kritikk gjennom eget innlegg på bloggen. Han viser også til Lukas Johansson sitt innlegg på skidzonen.se. Tuva Toftdahl Staver i det samme teamet fortalte oppgitt etter målgang at hun hadde bedt en jente slutte å sköyte underveis i löpet. Jeg gikk selv bak en dame som padlet. I La Diagonela ble vi damene tatt igjen av herrene med 15 minutter. I den töffeste bakken ble det padlet lenger bak i rekkene. Da jeg ble gikk Det Kinesiske Vasaloppet for seks år siden, gikk jeg bak en sköytende mann. Klarer man ikke å stake, må man rett og slett velge ski med smöring eller stoppe for å smöre om.

Jeg har selv blitt disket i et mindre turrenn en gang. Det var en skam. TD mente jeg hadde kjerringdanset i en bakke, men padling var det ikke. Slike töffe TD-er burde det finnes fler av, ikke bare i smårenn hjemme i Norge.

Så hvem sin oppgave er det egentlig å endre moralen: Löpere, ledere, arrangör, TD, FIS? Hvem skal gå inn og gjöre noe? For dette handler om saken. Gjöres det ikke noe, vil alle sköyte.

Som dere ser holder jeg lett fölge med Oskar Svärd når jeg sköyter og han går klassisk.

20140129_085709[7]

 

2 reaktion på “Ski Classics eller Ski Skate?

  1. Carl Olander

    Håller med till fullo och här är min syn på det hela, blogginlägg som jag skrev samma dag som Marcialonga!!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *