Val Senales-äntligen!

Fantastiskt att vara här, även om vi varit utan förbindelse med omvärlden ett par dagar. Vi bor längst in bland fjälltopparna i Val Senales och vädret har visat sig från sin mest ”vintriga” sida!

Det har inneburit att hotellet fått köra på dieselaggregat, det har snöat i mängder, 40 cm i går, vägen har varit stängd på grund av lavin. Och nu snöar det igen…  Det har för det mesta inneburit frånvaro av internet och mobilnät. Några bilder fån glaciären har vi lyckats få iväg på Instagram, och jag hoppas få ut detta lilla reportage innan jag slängs ut igen.
Hotel Zirm i Scnalstal - Val Senales Foto: SkiProAm
Denna bilden togs i går, då solen plötsligt tittade fram efter allt snöande. I vanliga fall är det sommartemperatur här nere i dalen, så här års. Teamet hade planerat glaciäråkning på förmiddagen och rullskidåkning på eftermiddagen, men det var inte att tänka på. Gondolen var av naturliga skäl stängd och asfalten var täckt av det vita guldet. Det fick bli skidåkning på gammaldags och gott vis i stället. Två tuffa pass ändå.
Spårningsteamet Olle och Sara i Val Senales Foto: SkiProAm
I stället för glaciären gav tjejerna sig ut på en och en halv timmes stavgång uppför i i snövädret. Det tog 20 minuter att ta sig ner igen… Olle och Sara valde att spåra på gott gammaldags vis ute på koängen.
TEAM SkiProAm - nöjda efter 1,5 timmes stavgång rakt uppför i snön.(Foto SkiProAm)
Inget problem med träningshumöret, – glada för snön allihopa.  Här inför sista halvtimmen med tufft stavgångspass. Det behövdes ändå fyllas på med lite nysnö uppe på glaciären, så väl värt att vänta på.
TEAM SkiProAm-chefen oganiserar spårtramp. (Foto:Team SkiProAm)
Vem behöver spårmaskin? Fler följde teamet ut på ängen, och teamchef Ole Jörgen var inte sen om att organisera spårtramp. Ett mycket effektivt sätt att få bra underlag och fint att åka på sen.
TEAM SkiProAm - Vallachef Olle Sjöström (Foto:SkiProAm)
En fullfjädrad skidåkare åker på vilket underlag som helst. Olle Sjöström, teamets vallachef i fullt driv i lös snö. Han spårade hela dagen till stor glädje för de andra teamen.
TEAM SkiProAm - Lina Korsgren i Val Senales (Foto:SkiProAm)
Så kom äntligen solen ute på koängen, – i alla fall blev det bra mycket ljusare! Lina Korsgren i sällskap med Axel Teichman, tyska längdlandslaget. Det är verkligen mycket väder här. Första dagen upplevde vi till exempel regn, dimma, snö och sol på en och samma gång uppe på glaciären.
Här lite fler bilder från gårdagen. Vi har verkligen världens bästa jobb!
TEAM SkiProAm - Solfrid Braathen, Val Senales okt 2013 (Foto:SkiProAm)
 TEAM SkiProAm - Britta Johansson Norgren - Val Senales okt 2013 (Foto:SkiProAm)
 TEAM SkiProAm- Annika Löfström Val Senales okt 2013 (Foto:SkiProAm)
TEAM SkiProAm-Nina Lintzén, Annika Löfström, Ole Jörgen Wold, Solfrid Braathen, Val Senales okt 2013 (Foto:SkiProAm)
TEAM SkiProAm-Runi Wold, Britta Johansson Norgren Val Senales okt 2013 (Foto:SkiProAm)

En reaktion på “Val Senales-äntligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *