SWIXSkiClassics premiär-vilken dag!

Två tjejer bland de tio bästa i första tävlingen i SWIX Ski Classics 2014 är absolut godkänt. Premiärnerverna har släppt, – nu är vi igång.

Drickalangning i skarpt läge. La Diagonela 2014 (Foto:SkiProAm

Annika har haft känningar av en förkylning en längre tid, men kände sig såpass bra att hon ville starta i La Diagonela. Solfrid vann Budorrennet i Norge, men var ändå lite osäker på om La Diagonelas banprofil skulle passa henne. Nina tyckte inte att hon hade laddat tillräckligt och kände att terrängen här inte skulle gynna henne. Lina är hemma och förkyld. Britta och Sara är uttagna till OS  i Sotji och laddar inför det. Dessutom valde tjejerna att både bo och tävla på hög höjd. Det var vi ganska ensamma om, – de flesta andra åkarna bodde en timme längre ner i dalen.

Så klart att man var lite spänd med dessa förutsättningar som utgångsläge. Det var då som teamet som helhet och teamkänslan spelade en viktig roll. Vi har en unik sammanhållning och ett samarbete som fungerar, så att vi kan fokusera på uppgiften.

Därför: Gratulerar till fina placeringar tjejer! – Solfrid 6, Annika 8 och Nina 11. Vi är redo för Marcialonga! Se hela resultatlistan här.

Lyckad drickalangning. La Diagonela 2014. (Foto:SkiProAm)
Ibland undrar jag om vi som jobbar på sidan har högre adrenalinhalt än de som tävlar. Vi vill ju inte gärna missa i någon detalj, och allt händer supersnabbt i skarpt läge. Att  till exempel få ut dricka, och samtidigt behålla lugnet i stressade situationer, ger den bästa kicken!
BELÖNING!  YES!! Konstaterar att 2 stycken fått dricka samtidigt. Känslan är obeskrivlig när det funkar. Jag har världens bästa jobb!
Jan Gunnar Braathen analyserar belag. La Diagonela 2014. (Foto: SkiProAm)
Nina diskuterar val av skidor med Olle. (Foto: SkiProAm)
Vi vill passa på att tacka vallateamet som jobbar dygnet runt om det är nödvändigt.  Vallachef Olle Sjöström, denna gång med hjälp av Jan Gunnar Braathen, som också har lång erfarenhet av längdskidor och valla, testade snön och preparerade skidor in i det sista.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *