Stakekapasitet – et toårig prosjekt

Hvor lang tid tar det å bli en habil staker?

Petter Eliassen har imponert voldsomt med sin staketeknikk og -kapasitet i vinter. Han har klart det få andre har, nemlig med utgangspunkt som en sterk bakkeløper, å slå seg inn i verdenseliten i langløp på et knapt år. Vi ser løpere som er høyt oppe World Cup prøve seg mot langløperne, og ofte blir de overrasket over stakenivået.

Da jeg takket ja til Team SkiProAm for snart to år siden, var jeg i kontakt med flere med solid erfaring fra langløp, blant annet Audun Laugaland, Oskar Svärd og Sandra Hanssons manager Peter Westerberg.

TEAM SkiProAm-Solfrid Braathen-Äppeldalen- Val Senales okt 2013 (Foto:SkiProAm)-Det tar deg to år å bli en god staker, husker jeg Westerberg sa og ga meg tips til ulike økter jeg skulle kjøre. Jeg fikk sjokk da jeg møtte de andre jentene på teamet, de store ryggtavlene bare forsvant fra meg. De hadde mange flere staketurer å vise til og mye bedre teknikk enn ”norskan”. På såkalte rolige klassiskturer gikk jeg det jeg kunne. Sammen med de andre. På halen; På såkalte hardøkter gikk jeg også det jeg kunne. Alene. Bakerst.

Nå er to år gått. Jeg har bygd meg opp til å bli en habil staker. Jeg har trent; Alene; Med gutta; Og ikke minst med team-jentene. Hadde noen for to år siden sagt at i 2015 staker du halvannet minutt fortere på en 5km rulleskitest, hadde jeg ledd høyt. Hadde noen sommeren 2014 sagt at om ett år staker du runden din på syv mil rulleski et kvarter fortere, hadde jeg sagt at du er ikke riktig klok.

Men spesifikk trening gir resultater, og det inspirerer å tenke på den klare talen jeg fikk og øktene som ble skissert. De ordene jeg fikk høre for to år siden: -Det tar deg to år å bli en god staker, ligger i bakhodet nå når sommertreninga starter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *