Sommarträning med variation

Sommartemperaturerna lyser med sin frånvaro men som träningsväder kan det knappt bli bättre. Det bästa med sommarträningen tycker jag är urvalet av aktiviteter och möjligheter, samtidigt som det är ljust dygnet runt.

Även om rullskidor och i synnerhet stakning är det som har högst prioritet så tränar jag en hel del annat under sommaren. Att variera träningen och göra annat tror jag är givande och utvecklande även för skidåkningen. Som Solfrid skrev i ett tidigare inlägg är explosiviteten något vi jobbar med under barmarkssäsongen. Just explosivitet är dock något som aldrig varit min styrka och det är definitivt inte något som plötsligt bara infinner sig med åren heller. Några som däremot har en fenomenalt imponerande explosivitet är kanotisterna. Några av Sveriges bästa kanotister bor i Luleå och av dem tror jag att jag kan lära mig mycket och få nya idéer till träningen. Eftersom jag bor nästan granne med kanotklubben brukar jag paddla något pass i veckan på sommaren. Tekniskt har jag en lång bit kvar innan jag övergår från att kallas paddlare till att bli kanotist, men det är bra och rolig träning.

/Nina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *