Resan har rullat vidare!

Igår packade vi ihop väskan igen och lämnade ett fantastiskt vintrigt och solbadande St. Moritz och rullade vidare mot Italien och Moena.

Tävlingen i lördags blev både ris och ros för teamet, men mestadels ros! Vallarna gjorde ett fantastiskt arbete med tjejernas skidor i de svåra förhållandena med den fallande snön. Nina påstod efter loppet att hon aldrig upplevt så bra glid under sina skidor och gled till och med i från många av herrarna, kul! Britta gjorde ännu ett fint lopp i cupen men hade otur och stod på nästan på andra varvet och tappade då täten och förmodligen också en pallplats, men ännu en 4:e plats innebär att Britta fortfarande har häng på pallen i den totala cupen med sin 4:e plats. Jag själv (Lina) fick ställa in starten på morgonen då kroppen inte kändes helt hundra och pulsen var väldigt hög, väldigt tråkigt när man har laddat för ett lopp i en hel vecka. Solfrid upplevde att höjden spelade ett litet spratt med henne för dagen och det var därför svårt för henne att få till den bästa känslan i kroppen. Summan av det hela är att teamet gjorde en fin laginsats ännu en gång med placeringarna 4, 10 och 12:a. Men självklart vill vi mer, målet är ju pallen!!

Upplägget inför Marcialonga som är på söndag ser lite olika ut för oss tjejer i teamet. Vallarna har åkt hem för att jobba och ladda upp batterierna och kommer tillbaka till helgen. Britta har även hon åkt hem för att fylla på med lite ”hemmaenergi” genom  att sova i sin egna säng och träffa hennes dotter Emilia. Solfrid kommer att ta ett break från denna helg och satsar för fullt mot König om två veckor. Och på plats i Italien redan är jag och Nina och laddar för tävlingen på söndag.

Snöläget här nere är inte det bästa. Spåret där banan kommer att gå ser ut som en ”vit orm” som slingrar sig ned över byarna. Vi har läst på arrangörens hemsida idag att banan kommer att kortas ner till 56km istället för den ursprungliga distansen 70km på grund av snöbristen. Men man måste ju ändå säga att de har lyckats att producera mycket snö då det endast är konstsnö på de 56km som vi kommer att köra.

I eftermiddag har vi lite olika aktiviteter, Nina kommer att träna ett andra pass uppe i Alochet (1700 m ö.h.) där det finns gott om snö (ca 15 min från vårt boende) och jag å Ole Jörgen ska ta en kaffe på byn och förbereda kvällens middag och sedan skämma bort Nina.

WP_20150119_012[1]

(Bild från förmiddagen).

Ha de!

Lina

2 reaktion på “Resan har rullat vidare!

  1. Lina Inläggsförfattare

    Hej Erik!

    Just nu skulle jag nästan påstå att spåren i Alochet är snäppet bättre än i Lavaze. Spåren är längre i Alochet och det är även mer snö där.

    /Lina

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *