Långlopp populärare än nångonsin

Intresset för långloppen bara växer sig starkare för varje år som går. Till nästa säsong väljer fler av de stora namnen att satsa på långlopp, som till exempel våra svenska storstjärnor Johan Olsson och Daniel Rickardsson båda med flertalet OS och VM medaljer i bagaget.

2014-03-02 14.15.53

Fler och fler av de stora namnen inom längdåkning kommer ut med att de väljer att satsa på långlopp. Vi kommer säkert även få se flera stora namn på damsidan ställa upp på hela eller delar av Swix ski classics under kommande vinter. Nästa säsong som är mästerskapsfri bäddar för att många åkare kommer att testa på att mäta sina krafter i Swix ski classic och det kommer bli en tuff och spännande säsong.  Media bevakningen och intresset för de enskilda loppen och Swix ski classics totalt kommer att  öka. Team SkiProAm jobbar hårt för att vara ledande i den här utvecklingen på damsidan. Vi har till nästa säsong förstärkt laget med en ung och lovande tjej inom långlopp som kommer bli en tuff utmaning att slå för dem som vill ta hem den rosa tröjan (bästa åkare under 25). Dessutom har vi tagit in Niclas Grön som tränare som har flertalet OS och VM medaljer på sin meritlista som tränare.

Det kommer bli en spännande säsong och jag själv jobbar hårt för att kunna ta det sista steget och få stå överst på pallen den 6 mars i Mora. Det här blir första året jag fullt ut kommer satsa på långloppen och därför kan lägga mer fokus på förberedelserna för att komma till start så väl förberedd som möjligt. Jag har nu kört alla loppen i Swix ski classics och vet vad som krävs vad gäller träning och material. Nytt för mig till nästa säsong är att jag tar hjälp av Niclas Grön med träningen som jag tidigare planerat själv.  Jag ser mycket fram emot alla förberedelser inför säsongen och att förhoppningsvis få möta ett stort och starkt startfält till vintern.

// Britta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *