låg träningsvecka med Evelina

Förra veckan tog jag upp hur en hög vecka i  träningen kan se ut för mig. Så nu tänkte jag dela med mig av hur en låg vecka kan se ut. Givetvis så ser hög respektive låg veckorna olika ut beronde på vilken tid på året vi är i. Under juli månad så är hög veckorna upp mot 25h och en enstaka vecka upp mot 30h medans på sen höst runt 20 h. Även låg veckorna ser olika ut men under sommaren ligger de mellan 15-17h. Däremot lägger jag in en återhämtningsvecka under 10 h i slutet av sommaren. Jag perriodisera träningen genom att köra varannan vecka hög och varannan vecka låg. Jag försöker tävla några gånger under sommaren. Tävlingar är ett bra sätt att driva upp pulsen på och man får ett bra svar på hur kroppen svarar på träningen. Senast var i tisdags då sprang jag vårruset här i Östersund. Det gick bra och jag sluta 3:a och satte nytt pers.

Mån: FartA3 på banan stakning 15min*5  ef:a1 2h löpning

Tis styrka + A1 stakning 2h med impulser

Ons: Fart Löpning på banan 1000m*10 1:30  ef:Rka1 på banan 2.00

Tor: vila

Fre: Fart fröstornet stakning/klassiskt (varannan gång stakning) 10min*6 2:00h   ef: RfA1 2:00h

lör: Långtur/fjälltur löpning 3:00 h   ef: styrka med imp i stakmaskinen.

Sön: vila

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logo TEAM SkiProAm

Boka tid i Idre
TimeCenter


SC Pro Team 2016

Senaste inlägg

Kategorier

Arkivet

Om Ski Pro Am

SkiProAm förmedlar skidglädje.

Boka tid:
0253-31232 eller 0707-262291

Var hittar du oss?

SkiProAm AB
Box 30
790 91 Idre
E-post: info@skiproam.com

Årshjulet

SkiProAm:s årshjul innebär målstyrning och roliga aktiviteter genom året.

Certifiering av skidcoacher

SkiProAm certifierar skidcoacher i samarbete med Svenska Skidförbundet.

En hemsida av Grafix Studio webbdesigner