Grilltips

Ännu är kvällarna varma, ljusa och härliga. Få saker är så sommrigt som att grilla och sitta ute och äta! Men så här sent in på sommaren kanske man börjar bli trött på det man brukar lägga på grillen. Därför kommer här ett riktigt hett tips till er som tänkt grilla till helgen!

Ni är säkert många som redan har testat detta, men för er andra så är det nästan ett måste att slå till i helgen.

Grilla pizza!!! Det låter kanske lite konstigt, men det blir riktigt, riktigt bra, och gott. Pizzan blir knaprig i botten och inte så där degig den kan bli i ugnen. Toppingen blir också väldigt god!

Detta kräver dock sin grillmästare. Det gäller att få till en ordentlig glödbädd och riktigt hög värme, ju varmare desto bättre. Gärna över 250 grader. Sedan behövs också en pizzasten eller en murikka, som ska läggas på i tid och bli rejält varm innan pizzan läggs på!

I övrigt är det bara att göra som vanligt. Gör dock inte ordning pizzorna i för god tid. Då blir degen blöt och pizzan svår att flytta in på grillen.

Har också ett bra tips på topping, som är lite annorlunda men sjukt gott:

Pensla degen med lite olivolja, lägg ut tunnt hyvlade rödbetor, salta och peppra, smula över getost och några valnötter, efter grillningen, toppa med ruccola och honung och ännu mer svartpeppar!

Bilderna visar en skaldjurspizza och en med mozzarella och prosciutto! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *