vila – den bästa träningen.

Träna vet ni ju att vi gör redan, vila gör vi också ibland, mer under tävlingssäsong än under träningssäsong. Vad innebär då en vilodag för oss elitskidåkare? Självklart betyder en vilodag olika för olika personer beroende på vilket liv man vid sidan av skidorna.

En vilodag för mig betyder att jag försöker planera in så lite som möjligt och ta dagen precis som den kommer för att ge kroppen den bästa återhämtningen. Då jag varken pluggar eller arbetar för tillfället har jag lyxen att kunna göra det. Jag prioriterar alltid en sovmorgon eftersom jag är en person som gillar att inte behöva väckas av en väckarklocka. En lång och god frukost gör jag nästan alltid om jag har sällskap hemma som jag hade idag. Då bakar jag scones (bästa receptet om du klickar på länken), sedan gör jag gärna en äggröra och en stor kanna med kaffe.

IMG_6486

(vilodagsfrulle från arkivet..).

Idag blev det en ”lunchbastu” hemma för att mjuka upp kroppen innan jag åkte in till byn för att träffa min underbara och otroligt duktiga naprapat Josefine som precis har öppnat en egen mottagning – Naprapatkliniken Åre , både modigt och så roligt tycker jag! Det är viktigt att jag sköter mig och ger min kropp behandlingar med jämna mellanrum för att alla kroppsdelar ska fungera och skador ska utebli.

Efter behandlingen var vi tvungen att testa det nya creperiet på byn och satt där läge och både åt gott och drack kaffe i solen som strålade in genom fönstret.

Hemma igen, läsa tidning i soffan, skicka något mail och blogga här fick bli en avslutning på eftermiddagen innan det var dags för middagen.

Som ni märker, jag sliter inte ihjäl mig om jag inte behöver när det står vila på mitt träningsprogram, men det är också det som är min filosofi med just dessa dagar.

Tack för att ni tog er tid och läste,

Lina

2 tankar kring ”vila – den bästa träningen.

 1. Inger

  Hej Lina!

  Låter som en helt underbar dag efter
  allt tävlande och all framgång!!
  Det är du verkligen värd.. en vilodag

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *