Dag3 – sprinttävling till Polcirkeln

Det är inte varje dag man korsar polcirkeln, och vi markerade det med en sprinttävling!

Dagens sträcka, från Jokkmokk till Kåbdalis, var på 43 km totalt, – inklusive sprinttävling till polarcirkeln som uppvärmning. Alla var laddade till max, trots två aktiva dagar med över 8 mils åkning direkt på varandra.

Det var inte många djur som visade upp sig idag. Renarna var på annat håll, och hararna visade sig inte heller. Vi såg däremot bevis på att bävern hade varit i farten.

Vi passade även på att göra lite reklam för Smartfish också. Många röda och lila har gått åt dessa dagarna. Mycket bra för återhämtningen. Även om vi åkt 40 km som är målet för varje dag, så är det inte säkert att vi därmed nått slutdestinationen. Ibland har vi behövt åka en bra bit med bil först, och då har det varit super att ha Smartfish till hands för att få bra näring så snabbt som möjligt, – som fallet var i dag till exempel.

Väl framme i Kåbdalis, besökte vi K & M bageri och lanthandel. Det är en specialaffär som erbjuder catering, lokala smakshöjdare, med mera. Middagen var det K & M som försåg oss med  idag. Ser fram emot deras hembakade bröd till frukost i morgon.

DSC_0086
DSC_0159

DSC_0163

DSC_0189

DSC_0191

DSC_0184

DSC_0183

DSC_0125

DSC_0186

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *