Bakom varje framgång står..

britta-1-4b

 

Äntligen fick jag till ett lopp som räckte fram till seger. Skön känsla och viktigt för motivationen att göra det lilla extra under februari och fram till Vasaloppet. Jag tänkte i det här inlägget berätta lite om några av de personer som finns för mig och hjälper mig att satsa på skidåkningen. Viktigast är såklart familjen som får stå ut med att skidåkningen tar mycket av min tid och fokus. Världens härligaste dotter som tycker det är självklart att mamma tränar och en man som står ut med att jag nästan alltid tänker på skidor och träning. Mina föräldrar, syskon och svärföräldrar som ställer upp som barnvakt när vi ger oss iväg på resor.

Men jag vill också ge ett stort TACK till Ole Jörgen och Runi som genomförde sin dröm om ett tjejteam. Alla tjejerna i teamet som sparrar på träning och gör det roligt att vara borta på läger och tävlingar. Vallateamet med Mattias Hallquist som ansvarig som gör ett otroligt jobb med våra skidor. Men inte nog med att de ger oss snabba skidor, de är också riktiga stämningshöjare som gör det är kul att gå ut och testa skidor vilket väder det än är.

Skiduniversitetet med tränarna Fredrik Uusitalo och Anders Strid har varit viktigt för mig i år och sett till att jag har bra träningar att vara med på varje vecka när jag är hemma. Jamtkliniken som jag får hjälp av att utvecklas i styrka och stabilitet. Supergoa Maggie Moström som fixar kroppen när det behövs och Stig Wiklund som hjälper mig att hålla tankarna i styr och gör det här till en resa som utvecklar mig mentalt minst lika mycket som fysiskt.

Klubben Sollefteå skidor, alla tränare jag haft och alla goa skidåkare som jag fått lära känna som gör att jag fortsätter år efter år. Som ni ser är det många personer som står bakom oss skidåkare och gör det möjligt att få uppleva den härliga känslan att åka över mållinjen med ett lyckokänsla i hela kroppen. Därtill är det sponsorer, utrustningsleverantörer och alla som hejar och skickar så snälla hälsningar när det går bra som gör att det här till det bästa jobbet att man kan ha.

Nu blir det lite mer träning ett tag och laddning för Tjejvasan och Vasaloppet, årets höjdpunkt som långloppsåkare.

Britta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *